Skärgårdssommar - matbok från havsbandet

Författare: Viveca Sten
Provläs

Utgivningsdag: 2014-05-15
Recensionsdag: 2014-05-30

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Skärgården är det svenska sommarlandskapet framför andra. Ingen annan miljö väcker lika varma känslor hos så många. Författaren Viveca Sten har gjort succé i hela Europa med sina deckare från Sandhamn. Nu har hon skapat en matbok som också är en berättelse om livet i havsbandet – en upplevelsebok fylld av solvarma klippor, friska vindar och öppet hav. Hon tar oss med till ytterskärgårdens vackraste öar där vi möter spännande människor som alla älskar mat. Med värme och nyfikenhet skildrar Viveca Sten öbornas tillvaro på utskären – samtidigt som hon njuter av deras kokkonst. Här bjuds på en rik och varierad kost, till exempel primörer med smaksatt smör, tryffelbakade svartrötter med lins- och äppelsallad, snabbgravad halstrad sik, älgfärsbiffar, pinnbröd och gubbröra eller wienerflundra. Navet i berättelsen är Sandhamn, den ö där Viveca Sten själv har tillbringat varje sommar sedan hon var liten. Här bjuder hon på klassiskt fikabord med bland annat blåbärsbullar, nötbanankaka och chokladpunschrulle. Boken avslutas med en traditionell kräftskiva på hennes egen brygga. Bilderna från skärgården är tagna av fotografen Jeppe Wikström medan de läckra matbilderna är tagna av fotografen Lina Eriksson.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-05-30 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Jeppe Wikström, Lina Eriksson Originalutgåvans utgivningsår: 2014 Formgivare: Patric Leo Thema-kod: Mat och dryck Mått: 222 x 287 x 22 mm Vikt: 1177 g Format (utgivningsdatum): Halvklotband, 9789171262776 (2014-05-15)

Fler böcker av författaren

Skärgårdssommar - matbok från havsbandet

Författare: Viveca Sten
Provläs

Utgivningsdag: 2014-05-15
Recensionsdag: 2014-05-30

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Skärgården är det svenska sommarlandskapet framför andra. Ingen annan miljö väcker lika varma känslor hos så många. Författaren Viveca Sten har gjort succé i hela Europa med sina deckare från Sandhamn. Nu har hon skapat en matbok som också är en berättelse om livet i havsbandet – en upplevelsebok fylld av solvarma klippor, friska vindar och öppet hav. Hon tar oss med till ytterskärgårdens vackraste öar där vi möter spännande människor som alla älskar mat. Med värme och nyfikenhet skildrar Viveca Sten öbornas tillvaro på utskären – samtidigt som hon njuter av deras kokkonst. Här bjuds på en rik och varierad kost, till exempel primörer med smaksatt smör, tryffelbakade svartrötter med lins- och äppelsallad, snabbgravad halstrad sik, älgfärsbiffar, pinnbröd och gubbröra eller wienerflundra. Navet i berättelsen är Sandhamn, den ö där Viveca Sten själv har tillbringat varje sommar sedan hon var liten. Här bjuder hon på klassiskt fikabord med bland annat blåbärsbullar, nötbanankaka och chokladpunschrulle. Boken avslutas med en traditionell kräftskiva på hennes egen brygga. Bilderna från skärgården är tagna av fotografen Jeppe Wikström medan de läckra matbilderna är tagna av fotografen Lina Eriksson.

Ladda ner omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-05-30 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Jeppe Wikström, Lina Eriksson Originalutgåvans utgivningsår: 2014 Formgivare: Patric Leo Thema-kod: Mat och dryck Mått: 222 x 287 x 22 mm Vikt: 1177 g Format (utgivningsdatum): Halvklotband, 9789171262776 (2014-05-15)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och fotografer