Styrkans magi - All världens sprit - från akvavit till whisky
ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2012-08-27
Recensionsdag: 2012-09-05
Mediakontakt: Bokförlaget Max Ström Press
»en perfekt present till den som är intresserad av både ädla drycker och resor [...] Här berättas i vilket område man hittar den mest exlusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexico och vad man ska dricka i distriktet i Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.«TT Spektra »Styrkans magi är utsedd till Årets Bästa Dryckeslitteratur av Måltidsakademien« »Magiska droppar [...] välskriven och inspirerande bok om all världen sprit« Vårt Nya Kök»en riktigt trevlig bok att mysa med«Aftonbladet Söndag»Styrkans magi är ett mästerverk [...] Årets julklapp för alla som gillar den perfekta promillen«Allt om VinStyrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.Det här är den tredje boken i Bengt-Göran Kronstams ”magiska” serie. Tidigare utgivna titlar är Vinets magi och Smakens magi.Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven och skicklig kock. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, en av världens främste vinfotografer. Drinkbilderna är tagna av Björn Lindberg, Sveriges kanske främste matfotograf.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2012-09-05 Fotograf: Claes Löfgren, Björn Lindberg Formgivare: Patric Leo, Amelie Stenbeck-Ramel Mått: 230 x 285 x 30 mm Vikt: 1819 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789171262011 (2012-08-27)